مربى القرع العسلى
المقادير
كيلو قرع عسلى
كيلو سكر
معلقتين عصير ليمون
بشر ليمونة
قطعة صغيرة من الزنجبيل
كيلو سكر
معلقتين عصير ليمون
بشر ليمونة
قطعة صغيرة من الزنجبيل
الطريقة
قشرى القرع و شيلى اللب بتاعه وقطعية مكعبات
ضعى القرع مع نص مقدار السكر يعنى نص كيلو على طبقات
يعنى طبقة قرع وعليها طبقة سكر وهكزا وتحطى معاهم بشر الليمونة والجنزبيل
فى قطعة شاشة و تعقديها وتسبيهم من بليل للصبح او على الاقل 12 ساعة
تحطيه على النار هادية لحد ما السكر يدوب خالص وتلاقى القرع بقى طرى
ضعى باقى السكر (النص كيلو التانى )ويترك لحد ما يدوب و ضعى عصير الليمون
يترك للغلى مع ازالة الريم كل ما يظهرحتى السوى
وتسبيها لما تبرد
وتعبيها فى البرطمانات النظيفة و بالهنا والشفا
قشرى القرع و شيلى اللب بتاعه وقطعية مكعبات
ضعى القرع مع نص مقدار السكر يعنى نص كيلو على طبقات
يعنى طبقة قرع وعليها طبقة سكر وهكزا وتحطى معاهم بشر الليمونة والجنزبيل
فى قطعة شاشة و تعقديها وتسبيهم من بليل للصبح او على الاقل 12 ساعة
تحطيه على النار هادية لحد ما السكر يدوب خالص وتلاقى القرع بقى طرى
ضعى باقى السكر (النص كيلو التانى )ويترك لحد ما يدوب و ضعى عصير الليمون
يترك للغلى مع ازالة الريم كل ما يظهرحتى السوى
وتسبيها لما تبرد
وتعبيها فى البرطمانات النظيفة و بالهنا والشفا